О нама

Дом Здравља Сурчин

Мото – Здрав Човек-Срећан човек

Мисија:

ДЗ Сурчин је здравствена установа која обавља здравствену делатност на примарном нивоу, како би се задовољиле потребе становништва базиране на савременим медицинским достигнућима, а у складу са сопственим могућностима, знањем, ентузијазмом као и савременом медицинском опремом како би становницима наше општине обезбедили континуирану и професионалну подршку у заштити здравља.

Визија:

Визија ДЗ Сурчин је да буде акредитована установа, савремено опремљена која ће континуираном едукацијом особља, сарадњом са локалном самоуправом, а у складу са професионалним и етичким стандардима бити лидер у очувању и унапређењу здравља појединаца, породице и заједнице.

Општина Сурчин

Општина Сурчин је најмлађа градска општина Града Београда. Била је укинута, а њена територија припојена општини Земун у периоду од 10. децембра 1965. године па све до 24. новебра 2003. године, када је Скупштина Града Београда изменом Статута препознала Сурчин као нову, 17. београдску општину. Слава општине је 24. новебар, дан Светог Стефана Дечанског чудотворца. Сурчин се налази југозападно од Београда и обухвата површину од 288 км2. Састоји се од седам насеља (катастарских општина) у којима живи око 50.000 становника.

Положај овог дела југоисточног Срема уз реку Саву је више него изваредан, на самом ободу највећег града у региону и на простору где се преплићу све врсте саобраћаја – друмски, речни, железнички и ваздушни (авионски и хелихоптерски). На сурчинском тлу је и београдски аеродром “Никола Тесла”, па се гости који долазе небеским путем са Београдом најпре срећу у Сурчину. Пре него што уплови у Дунав код Калемегдана, река Сава у дужини од скоро педесет километара пролази кроз територију општине, што сврстава Сурчин и околину на евро-коридор Е7 – европски “плави” пут, којим се стиже до северне Европе и Црног мора. Преко територије Сурчина пролази важани државни путеви: аутопут Београд-Загреб, аутопут Београд-Ниш и аутопут Боград-Нови Сад и аутопут “Милош Велики”. Уз познату Бојчинску шуму, која је била ловиште краља Александра, на територији Сурчина се налазе и шуме Церова греда, Гибавац, Зидине, Добановачки забран, Дража, Забран и Црни луг. као и рибњаци Бечменска бара и Живача, што пружа изваредне могућности за туризам, спорт, рекреацију, лов и риболов.